Veľká laskonka ako zákusok, minilaskonky pokojne ako vianočné pečivo. La Teta tentokrát zvolila klasickú veľkosť a dve príchute – parížsky krém a klasiku, maslový krém s kokosom. Z uvedeného množstva vzniklo 22 kusov veľkých laskoniek, malých bude naozaj veľa. Čas pečenia bude veľmi závisieť od vašej rúry.
Ingrediencie:
Postup:
- Bielky so sladidlom vyšľahajte nad parou do tuhého snehu, do ktorého zľahka primiešajte kokos.
- Cez šablónu naneste kokosový sneh na papier na pečenie.
- Vložte do rúry vyhriatej na 110 stupňov a sušte asi hodinu.
- Upečené laskonky sa nesmú lepiť zvrchu a musia ísť ľahko oddeliť od papiera na pečenie. Nechajte ich úplne vychladnúť. Ak ich nebudete plniť v ten istý deň, uzavrite ich do dózy.
Parížsky krém:
- 190 ml smotany na šľahanie 40 %
- 100 g čokolády
Smotanu zohrejte, prelejte cez nalámanú čokoládu a miešajte do rozpustenia. Nechajte vychladnúť a cez noc uložte do chladničky.
Na druhý deň vyšľahajte na hladký krém. Ak by sa krém pri šľahaní zrazil, vložte ho nad paru – týmto trikom vyšľaháte extra hladký krém.
Maslový krém:
- 200 g masla
- 2 lyžice kokosu
- pár kvapiek rumovej esencie alebo 1 lyžica rumu
- sladidlo podľa chuti a preferencií
- menšia miska vanilkového pudingu
Maslo s pudingom a sladidlom vyšľahajte do hladkého krému, zašľahajte esenciu a kokos.
Krémami plňte laskonky. Každý krém pokryl presne polovicu laskoniek.