La Teta: Bezlepkové laskonky

Veľká laskonka ako zákusok, minilaskonky pokojne ako vianočné pečivo. La Teta tentokrát zvolila klasickú veľkosť a dve príchute – parížsky krém a klasiku, maslový krém s kokosom. Z uvedeného množstva vzniklo 22 kusov veľkých laskoniek, malých bude naozaj veľa. Čas pečenia bude veľmi závisieť od vašej rúry.

Bezlepkové laskonky

Ingrediencie:

Postup:

  1. Bielky so sladidlom vyšľahajte nad parou do tuhého snehu, do ktorého zľahka primiešajte kokos.
  2. Cez šablónu naneste kokosový sneh na papier na pečenie.
  3. Vložte do rúry vyhriatej na 110 stupňov a sušte asi hodinu.
  4. Upečené laskonky sa nesmú lepiť zvrchu a musia ísť ľahko oddeliť od papiera na pečenie. Nechajte ich úplne vychladnúť. Ak ich nebudete plniť v ten istý deň, uzavrite ich do dózy.

Parížsky krém:

  • 190 ml smotany na šľahanie 40 %
  • 100 g čokolády

Smotanu zohrejte, prelejte cez nalámanú čokoládu a miešajte do rozpustenia. Nechajte vychladnúť a cez noc uložte do chladničky.
Na druhý deň vyšľahajte na hladký krém. Ak by sa krém pri šľahaní zrazil, vložte ho nad paru – týmto trikom vyšľaháte extra hladký krém.

Maslový krém:

  • 200 g masla
  • 2 lyžice kokosu
  • pár kvapiek rumovej esencie alebo 1 lyžica rumu
  • sladidlo podľa chuti a preferencií
  • menšia miska vanilkového pudingu

Maslo s pudingom a sladidlom vyšľahajte do hladkého krému, zašľahajte esenciu a kokos.

Krémami plňte laskonky. Každý krém pokryl presne polovicu laskoniek.

Pre všetkých, ktorí sa chystajú na vianočné pečenie, sme pripravili množstvo receptov na bezlepkové vianočné pečivo, ktoré si nesmiete nechať ujsť! Na našom blogu nájdete recepty napríklad na bezlepkové trubičky, vanilkové rožteky aj vianočku a množstvo ďalších gluten free dobrôt.

Popup

Pečenie bez starostí – bezlepkové múky a zmesi teraz so zľavou až 10 %! 🧡