Bezlepkové vanilkové rožteky

Omamná vôňa vanilkových rožtekov a krehké, jemné cesto s vlašskými orechmi – to je klasika, ktorá na vianočnom stole jednoducho nesmie chýbať. Vykúzlia tú pravú sviatočnú atmosféru a budete mať čo robiť, aby vydržali až do Vianoc!

recept_bezlepkove_vanilkove_rohlicky_01

Čo budete potrebovať:

recept_bezlepkove_vanilkove_rohlicky_02

Postup: 

1. Bezlepkovú múku preosejeme do misy spolu s práškovým cukrom. Pridáme zmäknuté maslo a žĺtok. Vlašské orechy pomelieme najemno a prisypeme k zmesi. Vypracujeme hladké cesto, ktoré uložíme do chladu do druhého dňa.

ecept_bezlepkove_vanilkove_rohlicky_03

2. Z odleželého cesta na druhý deň tvarujeme jednotlivé rožteky. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 10 minút, kým jemne nezružovejú. Ešte teplé rožteky opatrne zložíme z plechu a obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Potom ich necháme v chlade rozležať.

ecept_bezlepkove_vanilkove_rohlicky_04 

Rožteky môžete podľa chuti namočiť do čokolády a posypať orechmi alebo mandľovou múkou. Ak si chcete prípravu uľahčiť, môžete použiť aj hotovú bezlepkovú zmes na rožteky.

 

Popup

Pečenie bez starostí – bezlepkové múky a zmesi teraz so zľavou až 10 %! 🧡