La Teta: Bezlepkové čokoládové košíčky

Čokoláda a arašidové maslo sú dvojica, ktorá nikdy nesklame. V týchto košíčkoch sa spája hutná sladkosť čokolády s jemne slaným krémom vo vnútri a vzniká tak dezert, ktorý poteší milovníkov kontrastných chutí. La Teta stavia na jednoduchý postup a minimum surovín, takže si túto malú luxusnú dobrotu zvládnete pripraviť aj doma počas chvíľky.

čokoládové košíčky s arašidovým maslom

Ingrediencie:

Postup:

  • Najskôr si pripravíme arašidovú náplň. Rozpustíme maslo (kokosový olej), pridáme doň arašidové maslo a dosladíme podľa potreby. Necháme úplne vychladnúť.
  • Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, ktorou naplníme cca 1/3 košíčkov a dáme do chladničky, aby čokoláda začala tuhnúť. Keď vidíme, že mení konzistenciu, lyžičkou začneme čokoládu ťahať smerom nahor po košíčku, aby sme vytvorili čokoládovú krustu po celom obvode. Opäť vložíme do chladničky a tentoraz necháme úplne stuhnúť.
  • Do košíčka nanesieme arašidovú plnku a zalejeme čokoládou tak, aby sme celú arašidovú náplň zakryli.
  • Skladujeme v chladničke.
Popup
Sleva až 15 % na bezlepkové hotovky

Jednoduchá snídaně nebo svačina na cesty? Sleva až 20 % na bezlepkové kaše a sušené ovoce! Jen tento týden 🧡