Bezlepkové cestoviny

Tieto domáce bezlepkové tagliatelle sú skvelým príkladom toho, že aj bez klasickej pšeničnej múky sa dajú pripraviť lahodné cestoviny s dokonalou textúrou. Špeciálna bezlepková zmes na prípravu cestovín a domácich nokov vykúzli perfektné a chutné jedlo. Premieňte svoj stôl na pravú taliansku hostinu!

Čo budete potrebovať:

Na dokončenie:

  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 400 g krájaných paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 ml vývaru
  • parmezán
  • 50 g masla

Postup:

1. Do misy si preosejeme bezlepkovú zmes na prípravu domácich cestovín. K zmesi prilejeme vodu, pridáme vajce a soľ. Cesto dôkladne spracujeme dohladka a necháme chvíľu odpočívať. Potom si pracovnú plochu posypeme časťou zmesi a cesto vyvaľkáme na čo najtenší plát, približne 1 milimeter. Ak budete cesto vaľkať ručne a nie pomocou stroja, bude to síce pracnejšie, no s trochou trpezlivosti ho vyvaľkáte do požadovanej hrúbky. Pre uľahčenie si ho môžete rozdeliť na dve časti.

2. Vyvaľkané cesto potom nožom, krájačom alebo kolieskom na pizzu nakrájame na tenké pásiky. Ukladáme ich na papier na pečenie tak, aby sa navzájom nedotýkali. Potom cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode, občas premiešame. Scedíme ich a môžeme pridať do pripravenej omáčky.

3. Na omáčku nalejeme olej na panvicu a orestujeme plátky olúpaného cesnaku. Pridáme krájané paradajky a vývar, pár minút povaríme a mierne zredukujeme. Osolíme, okoreníme a podľa chuti pridáme bylinky. Omáčku stiahneme z ohňa, pridáme maslo a parmezán a vymiešame dohladka. Do omáčky vložíme čerstvo uvarené cestoviny spolu s trochou vody z varenia, premiešame a podávame posypané hoblinkami parmezánu a čerstvou bylinkou.

Pri príprave cestovín sa nemusíte obmedzovať – vyskúšajte rôzne tvary. Napríklad fliačky na zapekané jedlá, pláty na lasagne alebo chutné plnené ravioly. Radosť z domáceho majstrovského diela je zaručená!

Popup

Pečenie bez starostí – bezlepkové múky a zmesi teraz so zľavou až 10 %! 🧡