Hľadáte zdravšiu alternatívu sladkej maškrty? A ešte k tomu bezlepkovú? Doprajte si jednoduché raňajky alebo desiatu vo forme mrkvových bezlepkových muffinov. Navyše sú úžasne jednoduché, vďaka jablku, mrkve a jogurtu krásne šťavnaté a doprajete si aj dávku vlákniny. Hotové ich máte za chvíľku a určite si pochutíte.
Čo budete potrebovať:
- 4 mrkvy
- 1 malé jablko
- ½ hrnčeka hrozienok
- ½ hrnčeka orechov
- 2 hrnčeky bezlepkovej múky (pšeno, pohánka, ryža, možno kombinovať)
- 1 sáčok prášku do pečiva
- sáčok vanilkového cukru
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 lyžica medu
- 1 hrnček rastlinného oleja
- ½ lyžičky škorice
- 3 vajcia
- 1/3 hrnčeka jogurtu alebo tvarohu

Postup:
1. Mrkvu a jablko nastrúhame najemno. Prenesieme do misy a zlejeme prebytočnú šťavu. Pridáme všetky ostatné suroviny a dôkladne premiešame. Cesto postupne nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na muffiny.

2. Pečieme v rúre predhriatej na 150 °C približne 40–45 minút, kým nie sú muffiny úplne prepečené. Upečené muffiny necháme vychladnúť a vyberieme z formy. Podávame posypané práškovým cukrom alebo ozdobené plátkami mrkvy.

Užite si bezlepkové muffiny bez výčitiek. Muffiny sú ideálnym dezertom, pri ktorom môžete využiť prakticky akúkoľvek kombináciu bezlepkových múk. Prispôsobiť si ich môžete presne podľa svojej chuti!

