La Teta: Bezlepkové trubičky

La Teta vás pozýva na malý kulinársky objav: bezlepkové trubičky, ktoré vám pripomenú klasické chrumkavé rolky z detstva, len bez pšenice. Ľahké cesto, ktoré sa krásne tvaruje, a lahodná náplň – to všetko spojené s jemnou vôňou masla a domácou atmosférou pekárne. Ak túžite po sladkej dobrote, ktorú si môžete dopriať bez obáv, že by obsahovala lepok, tento recept je presne pre vás: jednoduchý, dostupný a chutný.

Bezlepkové trubičky

Ingrediencie:

Postup:

  1. Zo všetkých surovín vypracujte kompaktné cesto. Nechajte cez noc odpočívať v chladničke.
  2. Na druhý deň rozvaľkajte, nakrájajte na štvorčeky a natočte na trubičky.
  3. Pečte pri 180 stupňoch.
  4. Ešte teplé stiahnite z formičiek.

Krém:

  • 1 vanilkový puding
  • 4 lyžice sladidla podľa vašich preferencií
  • 380 ml mlieka
  • 200 ml 40 % smotany na šľahanie Kunín
  • 50 g masla

Postup:

  1. 50 ml mlieka si odlejte do hrnčeka a rozmiešajte v ňom pudingový prášok a sladidlo.
  2. Zvyšné mlieko priveďte do varu a za stáleho miešania pomaly prilievajte pudingovú zmes. Uvarte hustý puding. Do horúceho ešte primiešajte maslo. Najprv to bude vyzerať všelijako, ale krásne sa to spojí.
  3. Prikryte potravinovou fóliou a nechajte úplne vychladnúť.
  4. Šľahačku vyšľahajte dotuha a zľahka primiešajte studený puding. Môžete pridať aj nastrúhané orechy.
  5. Konce trubičiek namáčajte v čokoláde, po stuhnutí naplňte krémom.
Popup
Sleva až 15 % na bezlepkové hotovky

Jednoduchá snídaně nebo svačina na cesty? Sleva až 20 % na bezlepkové kaše a sušené ovoce! Jen tento týden 🧡