La Teta vás pozýva na malý kulinársky objav: bezlepkové trubičky, ktoré vám pripomenú klasické chrumkavé rolky z detstva, len bez pšenice. Ľahké cesto, ktoré sa krásne tvaruje, a lahodná náplň – to všetko spojené s jemnou vôňou masla a domácou atmosférou pekárne. Ak túžite po sladkej dobrote, ktorú si môžete dopriať bez obáv, že by obsahovala lepok, tento recept je presne pre vás: jednoduchý, dostupný a chutný.
Ingrediencie:
- 300 g múky Nutrifree Frolla
- 120 g sypkého sladidla
- 180 g masla
- 10 g kakaa
- 60 g mletých vlašských orechov
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- čokoláda na namáčanie
Postup:
- Zo všetkých surovín vypracujte kompaktné cesto. Nechajte cez noc odpočívať v chladničke.
- Na druhý deň rozvaľkajte, nakrájajte na štvorčeky a natočte na trubičky.
- Pečte pri 180 stupňoch.
- Ešte teplé stiahnite z formičiek.
Krém:
- 1 vanilkový puding
- 4 lyžice sladidla podľa vašich preferencií
- 380 ml mlieka
- 200 ml 40 % smotany na šľahanie Kunín
- 50 g masla
Postup:
- 50 ml mlieka si odlejte do hrnčeka a rozmiešajte v ňom pudingový prášok a sladidlo.
- Zvyšné mlieko priveďte do varu a za stáleho miešania pomaly prilievajte pudingovú zmes. Uvarte hustý puding. Do horúceho ešte primiešajte maslo. Najprv to bude vyzerať všelijako, ale krásne sa to spojí.
- Prikryte potravinovou fóliou a nechajte úplne vychladnúť.
- Šľahačku vyšľahajte dotuha a zľahka primiešajte studený puding. Môžete pridať aj nastrúhané orechy.
- Konce trubičiek namáčajte v čokoláde, po stuhnutí naplňte krémom.