La Teta: Bezlepkové orechové rožky

Na Vianoce nesmie v žiadnej domácnosti chýbať vianočné pečivo – a to ani u celiatikov! Preto vám prinášame recept na lepené orechové rožteky od food bloggerky La Tety. Sú krehké, jemne nasladlé a plné orechovej chuti, ktorá sa ešte zvýrazní vďaka plnke medzi dvomi spojenými kúskami. Rožteky sa tak premenia na malú slávnostnú dobrotu, ktorá sa hodí nielen na sviatočný stôl, ale aj k obyčajnej popoludňajšej káve.

Ingrediencie:

  • 350 g múky Nutrifree Frolla
  • 210 g mletého kokosového cukru
  • 140 g nastrúhaných vlašských orechov
  • 280 g masla
  • 1 žĺtok

Postup:

  • Všetky suroviny spracujte do hladkého cesta a nechajte cez noc v chladničke.
  • Vtláčajte do vymastených formičiek a pečte pri 180 stupňoch.
  • Z formičiek vyklepávajte STUDENÉ!

Príprava krému

Ingrediencie:

  • 250 g masla
  • sladidlo podľa chuti a preferencií
  • 70 g roztopenej vychladnutej čokolády
  • 50 g mletých vlašských orechov

Postup:

Popup
Sleva až 15 % na bezlepkové hotovky

Jednoduchá snídaně nebo svačina na cesty? Sleva až 20 % na bezlepkové kaše a sušené ovoce! Jen tento týden 🧡