La Teta: Bezlepkové orechové rožky

Na Vianoce nesmie v žiadnej domácnosti chýbať vianočné pečivo – a to ani u celiatikov! Preto vám prinášame recept na lepené orechové rožteky od food bloggerky La Tety. Sú krehké, jemne nasladlé a plné orechovej chuti, ktorá sa ešte zvýrazní vďaka plnke medzi dvomi spojenými kúskami. Rožteky sa tak premenia na malú slávnostnú dobrotu, ktorá sa hodí nielen na sviatočný stôl, ale aj k obyčajnej popoludňajšej káve.

Ingrediencie:

Postup:

  • Všetky suroviny spracujte do hladkého cesta a nechajte cez noc v chladničke.
  • Vtláčajte do vymastených formičiek a pečte pri 180 stupňoch.
  • Z formičiek vyklepávajte STUDENÉ!

Príprava krému

Ingrediencie:

  • 250 g masla
  • sladidlo podľa chuti a preferencií
  • 70 g roztopenej vychladnutej čokolády
  • 50 g mletých vlašských orechov

Postup:

  • Vyšľahajte maslo so sladidlom a čokoládou do hladkého krému, zašľahajte vlašské orechy, môžete pridať aj kvapku rumu.
  • Cez cukrárske vrecko striekajte krém na rožteky, zlepte ich k sebe a konce namáčajte v čokoláde.

Pre všetkých, ktorí sa chystajú na vianočné pečenie, sme pripravili množstvo receptov na bezlepkové vianočné pečivo, ktoré si nesmiete nechať ujsť! Na našom blogu nájdete recepty napríklad na bezlepkové trubičky, vanilkové rožteky aj vianočku a množstvo ďalších gluten free dobrôt.

Popup

Pečenie bez starostí – bezlepkové múky a zmesi teraz so zľavou až 10 %! 🧡