Kokosky patria medzi tie najvďačnejšie dobroty. Sú rýchlo hotové, voňavé a s úplne neodolateľnou kombináciou chrumkavého povrchu a mäkkého stredu. Vyskúšajte tento bezlepkový recept od La Tety aj vy! Stačí pár základných surovín, chvíľka v rúre a na stole je miska plná sladkých pusiniek, ktoré zmiznú skôr, než stihnú úplne vychladnúť.

Ingrediencie:
- 200 g strúhaného kokosu
- 3 lyžice javorového sirupu
- 2 vajíčka
- linecké kolieska
- džem
- (kakaový) maslový krém
- čokoláda
Postup:
- V mise všetko zmiešajte a vytvorte na plechu malé hrudky, ktoré pečte pri 180 stupňoch dozlatista.
- Ďalej budete potrebovať linecké kolieska, ríbezľový džem a kakaový maslový krém (prípadne nemliečnu verziu).
- Na koliesko nastriekajte krém, do stredu krému dajte trochu džemu, ľahko pritlačte kokosku. Nechajte v chladničke stuhnúť a spodok kokosiek namáčajte v čokoláde.
Pre všetkých, ktorí sa chystajú na vianočné pečenie, sme pripravili množstvo receptov na bezlepkové vianočné pečivo, ktoré si nesmiete nechať ujsť! Na našom blogu nájdete recepty napríklad na bezlepkové trubičky, vanilkové rožteky aj vianočku a množstvo ďalších gluten free dobrôt.
