Kokosky patria medzi tie najvďačnejšie dobroty. Sú rýchlo hotové, voňavé a s úplne neodolateľnou kombináciou chrumkavého povrchu a mäkkého stredu. Vyskúšajte tento bezlepkový recept od La Tety aj vy! Stačí pár základných surovín, chvíľka v rúre a na stole je miska plná sladkých pusiniek, ktoré zmiznú skôr, než stihnú úplne vychladnúť.
Ingrediencie:
- 200 g strúhaného kokosu
- 3 lyžice javorového sirupu
- 2 vajíčka
- linecké kolieska
- džem
- (kakaový) maslový krém
- čokoláda
Postup:
- V mise všetko zmiešajte a vytvorte na plechu malé hrudky, ktoré pečte pri 180 stupňoch dozlatista.
- Ďalej budete potrebovať linecké kolieska, ríbezľový džem a kakaový maslový krém (prípadne nemliečnu verziu).
- Na koliesko nastriekajte krém, do stredu krému dajte trochu džemu, ľahko pritlačte kokosku. Nechajte v chladničke stuhnúť a spodok kokosiek namáčajte v čokoláde.