Recept na cestoviny s paradajkovou omáčkou a balkánskym syrom

Cestoviny s paradajkovou omáčkou sú nestarnúcou klasikou. Cestoviny sú doplnené o balkánsky syr, sušené paradajky, cesnak, špenát a rukolu. Táto kombinácia vás nesklame a navyše ju budete mať na tanieri raz-dva.

bezlepkove_spagety_s_rajcaty_a_syrem_recept_3

Čo budete potrebovať:

1) Najskôr si dáme variť cestoviny a medzičasom nakrájame cesnak na tenké plátky. Tie orestujeme na olivovom oleji dozlatista. Dávajte pozor, aby sa cesnak nespálil – zhorkol by.

2) K orestovanému cesnaku pridáme paradajkovú omáčku (sugo) a prilejeme bazalkový vývar. Ak používate mrazený špenát, pridajte ho hneď do omáčky. Čerstvý špenát pridajte až na konci varenia, len nech listy jemne zmäknú.

3) Omáčku necháme pár minút jemne prevrieť, kým mierne zhustne, a osolíme ju. Ku koncu varenia pridáme sušené paradajky.

4) Omáčku odstavíme z ohňa, pridáme plátok masla a necháme ho rozpustiť. Nakoniec dochutíme oreganom, pridáme uvarené cestoviny, premiešame, posypeme nakrájaným balkánskym syrom a dozdobíme rukolou.

bezlepkove_spagety_s_rajcaty_a_syrem_recept_4

Prajeme dobrú chuť! Ďalšie nápady na bezlepkové recepty nájdete u nás.

Popup

Pečenie bez starostí – bezlepkové múky a zmesi teraz so zľavou až 10 %! 🧡