Cestoviny s paradajkovou omáčkou sú nestarnúcou klasikou. Cestoviny sú doplnené o balkánsky syr, sušené paradajky, cesnak, špenát a rukolu. Táto kombinácia vás nesklame a navyše ju budete mať na tanieri raz-dva.

Čo budete potrebovať:
- 400 g cestovín
- 115 g balkánskeho syra
- 400 g paradajkovej omáčky
- cca 200 ml bazalkového vývaru
- hrsť sušených paradajok
- čerstvý listový špenát
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- plátok masla
- rukola
- oregano
1) Najskôr si dáme variť cestoviny a medzičasom nakrájame cesnak na tenké plátky. Tie orestujeme na olivovom oleji dozlatista. Dávajte pozor, aby sa cesnak nespálil – zhorkol by.

2) K orestovanému cesnaku pridáme paradajkovú omáčku (sugo) a prilejeme bazalkový vývar. Ak používate mrazený špenát, pridajte ho hneď do omáčky. Čerstvý špenát pridajte až na konci varenia, len nech listy jemne zmäknú.



3) Omáčku necháme pár minút jemne prevrieť, kým mierne zhustne, a osolíme ju. Ku koncu varenia pridáme sušené paradajky.

4) Omáčku odstavíme z ohňa, pridáme plátok masla a necháme ho rozpustiť. Nakoniec dochutíme oreganom, pridáme uvarené cestoviny, premiešame, posypeme nakrájaným balkánskym syrom a dozdobíme rukolou.


Prajeme dobrú chuť! Ďalšie nápady na bezlepkové recepty nájdete u nás.
