Bezlepkový perník

Aj vy milujete vôňu čerstvo upečeného perníka, ktorá sa line z rúry? Vráťte sa s nami do detstva a pripravte si lahodný, vláčny a voňavý bezlepkový perník s čokoládovou polevou, orieškami a kokosom.

Čo budete potrebovať:

Na cesto:

  • 100 g nasekaných orieškov
  • 100 g kandizovaného ovocia alebo hrozienok
  • 250 g bezlepkovej zmesi Mantler
  • 100 g cukru
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml rastlinného oleja + trochu na vymastenie formy
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do perníka
  • 2 lyžice perníkového korenia
  • 2 lyžice rumu
  • kokos na posypanie a vysypanie formy

Na polevu:

  • 1 tabuľka čokolády na varenie
  • trochu mlieka
  • 1 lyžica rumu

Postup:

  • Formu (cca 25 × 15 cm) si vymastíme olejom a vysypeme kokosom. Oriešky nasekáme a kandizované ovocie alebo hrozienky nakrájame nadrobno.
  • Do misy preosejeme bezlepkovú zmes Mantler, pridáme oba druhy cukru, mlieko, olej, vajcia, prášok do perníka, perníkové korenie, rum a polovicu orieškov. Všetko dôkladne vyšľaháme do hladkého cesta a nakoniec primiešame zvyšné oriešky a ovocie.

  • Hotové cesto nalejeme do formy a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C približne 40 minút.

  • Po upečení necháme perník vychladnúť. Medzitým si pripravíme polevu – do kastrólika dáme čokoládu, lyžicu rumu a trochu mlieka. Na miernom ohni alebo vo vodnom kúpeli čokoládu rozpustíme, aby vznikla hladká poleva. Tú nalejeme na perník, rovnomerne rozotrieme a posypeme kokosom.

Popup

Pečenie bez starostí – bezlepkové múky a zmesi teraz so zľavou až 10 %! 🧡