Ak máte radi domáce pečivo, vyskúšajte tento skvelý a jednoduchý chlieb z Jizerky. Je bez kysnutia a upečený ho budete mať naozaj za chvíľku. Ideálne, keď nestíhate, ale chcete si pochutiť na domácom pečive!
Čo budete potrebovať:
- 500 g zmesi Jizerka
- 9 g soli
- 1 sáčok sušeného droždia
- 350 ml vody
- 3 lyžice rastlinného oleja
- 2 hrste tekvicových semienok + na dokončenie
- 1 lyžička rasce
.
.

Postup:
- Jizerku si preosejeme do misy, vmiešame soľ, droždie a postupne prilievame vodu a olej. Nakoniec primiešame semienka a rascu. Zmes dôkladne premiešame a spracujeme na hladké cesto. Hotové cesto nalejeme do formy na chlieb alebo inej formy vhodnej na pečenie.
- Posypeme zvyšnými semienkami a pečieme pri 190 °C približne 30 minút. Či je chlieb už prepečený, môžeme skontrolovať pomocou špajdle. Chlieb necháme trochu vychladnúť, vyklopíme z formy a po úplnom vychladnutí podávame.


Chlieb môžete podávať napríklad s maslom a pažítkou, obľúbenou nátierkou alebo na sladko s džemom či s niektorým z orieškových masiel! Vyskúšať môžete aj bezlepkový chlieb z bezlepkovej múky Schär Dunkel Rustico.

