Bezlepkový chlieb z Jizerky

Ak máte radi domáce pečivo, vyskúšajte tento skvelý a jednoduchý chlieb z Jizerky. Je bez kysnutia a upečený ho budete mať naozaj za chvíľku. Ideálne, keď nestíhate, ale chcete si pochutiť na domácom pečive!

Čo budete potrebovať:

.
.

Postup:

  1. Jizerku si preosejeme do misy, vmiešame soľ, droždie a postupne prilievame vodu a olej. Nakoniec primiešame semienka a rascu. Zmes dôkladne premiešame a spracujeme na hladké cesto. Hotové cesto nalejeme do formy na chlieb alebo inej formy vhodnej na pečenie. 
  2. Posypeme zvyšnými semienkami a pečieme pri 190 °C približne 30 minút. Či je chlieb už prepečený, môžeme skontrolovať pomocou špajdle. Chlieb necháme trochu vychladnúť, vyklopíme z formy a po úplnom vychladnutí podávame.

Chlieb môžete podávať napríklad s maslom a pažítkou, obľúbenou nátierkou alebo na sladko s džemom či s niektorým z orieškových masiel! Vyskúšať môžete aj bezlepkový chlieb z bezlepkovej múky Schär Dunkel Rustico.

Popup

Pečenie bez starostí – bezlepkové múky a zmesi teraz so zľavou až 10 %! 🧡