Perníčky patria medzi najobľúbenejšie vianočné cukrovinky. Niet divu – nádherne prevonia celý byt a dotvorí pravú vianočnú atmosféru ☃️.
Častokrát nás však od pečenia odrádza čakanie, kým perníčky zmäknú. Ak chcete mať mäkké perníčky hneď po upečení, vyskúšajte tento bezlepkový recept a vychutnajte si Vianoce naplno!

Čo budete potrebovať:
Na cesto:
-
360 g bezlepkovej múky Jizerka
-
180 g práškového cukru
-
3 menšie vajcia
-
50 g masla
-
2 lyžice medu
-
1 bezlepkový prášok do perníku
-
1 lyžica kakaa
-
1 lyžička škorice
Na polevu:

Postup:
1) Všetky suroviny zmiešame dohromady a spracujeme do hladkého cesta. Múku Jizerku najlepšie preosejeme cez jemné sitko, aby malo cesto jemnejšiu štruktúru. Ak by sa cesto príliš lepilo, pridáme ešte trochu Jizerky.


2) Hotové cesto necháme odpočívať v chladničke aspoň 24 hodín.

3) Na druhý deň rozvaľkáme cesto na hrúbku približne 0,5 cm a vykrajujeme tvary. S cestom pracujeme rýchlo, pretože maslo pri izbovej teplote rýchlo zmäkne.


4) Perníčky pečieme pri 175 °C asi 10 minút.

5) Ešte horúce ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, aby získali krásny lesk.

6) Vychladnuté perníčky môžeme dozdobiť cukrovou polevou podľa chuti. Suroviny na polevu vyšľaháme do požadovanej konzistencie a zdobíme pomocou zdobiaceho sáčku s tenkou špičkou alebo mikrotenového sáčku so zastrihnutým rohom.


Pre všetkých, ktorí sa chystajú na vianočné pečenie, sme pripravili množstvo receptov na bezlepkové vianočné pečivo, ktoré si nesmiete nechať ujsť! Na našom blogu nájdete recepty napríklad na bezlepkové trubičky, vanilkové rožteky aj vianočku a množstvo ďalších gluten free dobrôt.
