Bezlepková vánočka

Vianoce bez vianočky? To si snáď ani nemožno predstaviť! Pripravte si skvelú bezlepkovú vianočku podľa nášho receptu. Vianočku môžete klasicky zapliesť, alebo si prácu trochu uľahčiť a upiecť ju priamo vo forme.

 Bezlepková vánočka na stole

Suroviny na prípravu receptu:

Na kvások:

  • 200 g bezlepkovej múky

  • 200 ml vlažnej vody

  • 2 g sušeného droždia

Na cesto:

.

Ingredience pro přípravu bezlepkové vánočky 

Postup:

1. Suroviny na kvások zmiešame dokopy a prikryté necháme kysnúť v chladničke cez noc. Na druhý deň ku kvásku prilejeme mlieko, pridáme vajcia, oba druhy cukru, citrónovú kôru a zmäknuté maslo a premiešame. Do cesta potom prisypeme múku, soľ, hrozienka a mandle a spracujeme do hladkého cesta.

 Recept pro bezlepkovou vánočku

2. Cesto opäť necháme kysnúť cez noc v chlade. Potom ho prenesieme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na vianočku. Necháme ešte asi 4 hodiny dokysnúť v teple. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne hodinu, kým nezíska zlatistú farbu.

 Těsto na bezlepkovou vánočku

Na pečenie vianočky môžete použiť aj hotové bezlepkové zmesi na kysnuté cesto alebo priamo na vianočku. Do zmesi môžete pridať aj časť jednodruhovej bezlepkovej múky.

 

Popup

Pečenie bez starostí – bezlepkové múky a zmesi teraz so zľavou až 10 %! 🧡