Chrumkavý základ, šťavnatý stred a poriadna dávka syra. To je obľúbená pizza – jedlo, ktoré milujú malí aj veľkí. A samozrejme sa o ňu nemusíte pripraviť, pretože pre vás máme recept v bezlepkovej verzii! Pripravte si základné cesto a potom ho už len doplňte o všetko, čo máte radi.

Čo budete potrebovať:
Na cesto:
- 5 g cukru
- 5 g soli
- 1 lyžičku sušeného droždia
- 400 g Jizerky alebo inej bezlepkovej múky alebo priamo zmes na bezlepkovú pizzu
- 250 ml vody
- 2 lyžice olivového oleja
Na oblohu:
- paradajkový pretlak / drvené paradajky / sugo
- 150 g šampiňónov
- šunka
- 250 g mozzarelly
- oregano
- čerstvá bazalka

Postup:
Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a dobre spracujeme. Cesto necháme prikryté utierkou kysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej ploche alebo priamo na papieri na pečenie dotenka a zarovnáme okraje.

Paradajkový základ si pripravíme tak, že paradajky povaríme v rajnici a ochutíme oreganom. Necháme ich trochu vychladnúť a natrieme na pripravené cesto, pričom okraje necháme voľné. Na paradajkový základ poukladáme šampiňóny, šunku a mozzarellu.
Pizzu vložíme do rúry predhriatej na 250 °C a pečieme na hornej priečke približne 10 minút, kým okraje nezhnednú a pizza sa nezapečie. Pred podávaním ju nakrájame a dozdobíme čerstvou mozzarellou a bazalkou.

Cesto je veľmi jednoduché na prípravu a skvelo sa s ním pracuje. Doplňte si pizzu o suroviny podľa vlastného výberu a vychutnajte si ju ako z pravej talianskej reštaurácie.
Ak chcete ušetriť čas, môžete siahnuť po hotových bezlepkových korpusoch od značky Schär, ktoré vám prípravu ešte viac zjednodušia.
Dobrú chuť!
