Zvýhodnený balíček 5 ks Nominal Bezlepková zmes na chlieb s chia semienkami 500g

Kód: NO140075
Neohodnotené
€14,17 –6 %
Nominal chia semínka
€14,17 –6 % €13,32 / ks €26,64 / 1 kg
Na sklade (12 ks)

Zvýhodnený balíček piatich kusov bezlepkovej zmesi na chlieb s chia semienkami (5 x 500 g) 

Detailné informácie

Podrobný popis

Skvelá bezlepková zmes na chlieb s chia semienkami. Chia semienka obsahujú cez 30% vlákniny, a to s obsahom nerozpustnej aj rozpustnej zložky. Z asi 30% tuku sa významne podieľa omega-3 nenasýtená mastná kyselina. Taktiež sú cenené pre svoj obsah bielkovín a minerálnych látok. Tieto semienka šalvie hispánskej nutrične vhodne dopĺňajú múku zo zlatého ľanu obsiahnutú v tejto zmesi na prípravu chutného, vláčneho a bezlepkového chleba.

 

Základné suroviny:

  • 500g zmesi (jedno balenie)
  • 500 ml(g) vody
  • 20 ml oleja
  • 15 g čerstvého droždia

 

Postup na prípravu chleba v domácej pekárni:

Do pečiacej nádoby nalijeme vlažnú vodu, olej, rozdrobíme čerstvé alebo sušené droždie a pridáme zmes na chlieb. Odporúčaná dávka droždia a vody sa týka programov na bezlepkové pečenie s dĺžkou kysnutia cca 45-50 min. a cca 60 min. pečenia. Počas kysnutia sa už nemá znovu premieňať. Podľa typu pekárne a dĺžky použitých programov môžeme upraviť teplotu vody a množstvo droždia. Ak je chlieb prepadnutý a prekysnutý (väčšie a nerovnomerné póry v striedke), znížime dávku droždia alebo použijeme chladnejšiu vodu. Je-li chlieb naopak nedokysnutý, má hutnejšiu štruktúru a tendenciu na povrchu praskať, použijeme viac droždia alebo teplejšiu vodu. Počas prvých minút miešania je dobré mäkkou stierkou zhromaždiť suroviny prilepené na stenách nádoby do cesta. Chlieb krájame až keď úplne vychladne.

 

Postup na pečenie v bežnej rúre:

Podľa receptu zmiešame všetky suroviny naraz a prehnietime. Dobre spracované cesto necháme chvíľu odpočinúť (cca 5 min) a potom ním naplníme vymastenú formu. Tvarovať môžeme ľahko naolejovanými dlanami alebo môžeme podsypávať napr. hladkou pohánkovou múkou. Vytvarovaný valček z cesta môžeme taktiež obaliť v zmesi semienok. Chlebovú formu plníme cca do 3/5. Necháme kysnúť 45-60 min. (pri teplote 35°C) a chránime pred okoráním. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 50-60 minút. Volíme spodný a horný ohrev. Na výrobu drobnejšieho pečiva (napr. žemle, dalamánky, bagetky či ciabatty) uberieme z receptúry asi 20 ml vody. Spracovávame ako chlieb. Na pečenie bagiet volíme radšej vlnitý plech. Menšie kusy kysnú cca 40 min., potom pečieme pri vyššej teplote (až 220°C) asi 20-25 min.

 

Na prípravu drobnejšieho pečiva (napr. žemle, dalamánky, bagetky či ciabatty) uberieme z receptúry asi 20 ml vody. Spracovávame ako chlieb. Na pečenie bagiet volíme radšej vlnitý plech. Menšie kusy kysnú cca 40 min., potom pečieme pri vyššej teplote (až 220°C) asi 20-25 min.

 

Zloženie:

Pšeničný škrob deproteinovaný, jahlová múka, lupinová múka, zemiakové vločky, chia semienka (5%), ľanová múka, zahusťovadlo guarová guma, cukor, soľ, chlebové korenie.

 

 

Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota:  1454 kJ/ 344 kcal
Tuky:  3 g 
z toho nasycené mastné kyseliny:  0,4 g
Sacharidy:  67 g
z toho cukry:  3,5 g
Vláknina: 9,5 g 
Bielkoviny:  7,5 g  
Soľ:  1,9 g

 

Dodatočné parametre

Kategória: Bezlepkové zmesi na pečenie a varenie
Hmotnosť: 2.5 kg
EAN: 8594010190889
Značka: Nominal

Nominal

Objavte českú značku Nominal, špecialistu na bezlepkové produkty! Ponúkame kvalitné bezlepkové múky, zmesi na pečenie chleba a výživné cereálne a ryžové kaše.

Všetky produkty Nominal sú starostlivo vyrábané z prvotriednych surovín. S Nominalom si môžete byť istí nielen chuťou, ale aj zdravým zložením bez kompromisov. Ideálna voľba pre celiatikov a všetkých, ktorí hľadajú zdravú alternatívu bez lepku. Vyskúšajte Nominal a zažite kvalitu, na ktorú sa môžete spoľahnúť! 😊 

Popup

Pečenie bez starostí – bezlepkové múky a zmesi teraz so zľavou až 10 %! 🧡