Labeta Mazanec bez lepku 500g
Kód: LA110902Podrobný popis
Chcete si o sviatkoch dopriať nadýchaný a sladký mazanec ako z cukrárne? Vďaka tejto starostlivo namiešanej bezlepkovej zmesi od Labety si môžete upiecť voňavý mazanec alebo vianočku jednoducho aj doma. Vychutnajte si ho pri nedeľnej raňajke alebo kedykoľvek počas roka.
Zmes na prípravu bezlepkového mazanca obsahuje prirodzene bezlepkové suroviny a neobsahuje laktózu. Po pridaní vajec, masla, vody a hrozienok pripravíte vláčne sladké pečivo, ktoré si zamiluje celá rodina. Je ideálne aj na použitie v domácej pekárni. Pridaním mandlí, jabĺk či škorice môžete chuť ešte viac ozvláštniť.
Zloženie:
cukor, ryžová múka, kukuričný škrob, zemiakové vločky (zemiaky, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselín, stabilizátor: difosforečnany, antioxidant: estery mastných kyselín s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, farbivo: kurkumin), kukuričná múka, sušená mliečna zmes (palmový tuk, sušená syrovátka, glukózový sirup, sušené odstredené mlieko, stabilizátor: trifosforečnany, protispékavá látka: fosforečnany vápenaté), zahusťovadlo: guma guar, sušené droždie (pekárske droždie, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá soľ, látka zlepšujúca múku: fosforečnany vápenaté, aróma
Alergény:
mlieko
Nutričné hodnoty (v 100 g pripraveného výrobku):
- Energetická hodnota: 1320 kJ / 316 kcal
- Tuky: 12 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 7,9 g
- Sacharidy: 48 g
- z toho cukry: 16 g
- Bielkoviny: 3,4 g
- Soľ: 0,76 g
- Vláknina: 0,7 g
Návod na prípravu:
K obsahu sáčku pridáme 350 ml vlažnej vody alebo mlieka, 2 žĺtky, 10 g sušeného droždia, 80 g masla a hrozienka podľa chuti (cca 30 g). Z riadne spracovaného cesta vytvarujeme mazanec, ktorý položíme na plech s papierom na pečenie. Necháme kysnúť 60–90 minút. Mazanec narežeme do hĺbky 1 cm do kríža a natrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri 175–180 °C 45–50 minút.
Použitie pre domáce pekárne:
Do pekacej nádoby nalejeme 350 ml vlažnej vody alebo mlieka, nasypeme obsah sáčku a pridáme 2 žĺtky, 10 g sušeného droždia, 80 g masla a hrozienka podľa chuti (cca 30 g). Pri pečení v domácej pekárni použijeme program Klasik, farba svetlá. Doba prípravy mazanca vrátane hnetenia a kysnutia trvá 3,5 hodiny.
Labeta radí, ako na to:
... cesto najlepšie kyne v trúbe vyhriatej na 40 °C
... do posledného miešania v pekárni pridajte 50 g sekaných mandlí a 50 g hrozienok alebo 2 strúhané jablká a lyžičku škorice (pridáte-li strúhané jablká, použite do cesta iba 180 ml vody)
Inšpirujte sa našimi bezlepkovými receptami, prezrite si produkty značky Labeta alebo objavte ďalšie zmesi na pečenie vhodné pre celiatikov.
```Dodatočné parametre
| Kategória: | Bezlepkové zmesi na pečenie a varenie |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 8594009164020 |
| Značka: | Labeta |
| Vlastnosti: | Bez lepku |
LABETA
Labeta je česká firma, ktorá už od roku 1993 ponúka širokú škálu bezlepkových zmesí na pečenie a ďalšie potreby na pečenie. V našej ponuke nájdete aj tekuté korenie. Ak premýšľate, čo si dať na raňajky, vyskúšajte bezlepkový puding alebo instantnú kašu pre deti. Ponúkame aj širokú škálu zmesí na bezlepkové pečivo. V pohodlí domova si rýchlo môžete upiecť bagetky, knedle alebo chlieb. A na Vianoce pre vás máme napríklad linecké koláčiky.
Labeta je certifikovaným výrobcom bezlepkových potravín a jej produkty sú vhodné pre každého, kto si chce v kuchyni ušetriť čas a prácu, ale zároveň požaduje kvalitné české produkty bez lepku.

_-_kopie.png?67c75cf5)


