Bezlepkový banánový chlebík

Banánový chlebík sa teší veľkej obľube po celom svete, kde je známy najmä ako banana bread. Je cenený predovšetkým pre svoju vláčnosť, bohatú banánovú chuť, jemnú textúru a jednoduchú prípravu. Ak máte prebytok banánov, banánový chlebík je skvelou voľbou, ako ich zužitkovať. Recept zvládnu aj úplní začiatočníci, no chuťou poteší aj náročných gurmánov.

 bananovy_chlebicek_1

Čo budete potrebovať:

.
.
  1. Do väčšej misy pridáme roztopené maslo, vajcia, mlieko, roztlačené banány, soľ a oba druhy cukru. Dôkladne všetko premiešame. Do druhej misy preosejeme múku, zmiešame ju s kypriacim práškom a spojíme s banánovou zmesou. Cesto môžeme jemne prešľahať. Nakoniec pridáme nasekanú čokoládu.

 bananovy_chlebicek_2

bananovy_chlebicek_3

bananovy_chlebicek_4

  1. Formu na chlebík vymastíme maslom. Nalejeme pripravené cesto a na vrch položíme pozdĺžne rozkrojený banán. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 60 minút. Po upečení necháme chlebík vychladnúť, vyklopíme z formy a podávame.

bananovy_chlebicek_5

 bananovy_chlebicek_6

bananovy_chlebicek_7

bananovy_chlebicek_8

Banánový chlebík môžete upiecť aj z prezretých banánov, ktoré by ste inak už nevyužili. V takom prípade len znížte množstvo cukru. Ak použijete menej zrelé banány, môžete naopak trochu cukru pridať.

Popup

Pečenie bez starostí – bezlepkové múky a zmesi teraz so zľavou až 10 %! 🧡