Nominal Bezlepková zmes na chlieb s ľanovým vláknom 500g

Kód: NO140038
Tip
4 hodnotenia
€2,83 –4 %
NO140038 nominal chleb s lnenou vlakninou2
€2,83 –4 % €2,71 / ks
Na sklade (34 ks)

Detailné informácie

Podrobný popis

Chlieb s ľanovou vlákninou slúži na prípravu chleba s výraznejšou chuťou. Štruktúrou aj farbou striedky pripomína bežný chlieb. Obsahuje kvalitnú ľanovú vlákninu. Okrem lepku neobsahuje zmes ani mlieko, vajcia, arómy, umelé farbivá či konzervanty. Spĺňa požiadavky zákazníka na zdravý a chutný chlieb.

 

Základná príprava

  • 500 g zmesi
  • 475 ml(g) vody
  • 20 ml oleja
  • 13 g čerstvého droždia

 Postup na prípravu chleba v domácej pekárni:

  1. Na dno nádoby patria tekuté suroviny – voda a olej.
  2. Do nich rozdrobte čerstvé droždie a pridajte zmes na chlieb.
  3. Odporúčaná dávka droždia v spojení s vodou izbovej teploty sa týka 2-hodinových programov „gluten free“ alebo „sprint“ (ETA).
  4. Pri iných pekárňach si musíte nájsť vlastný spôsob pečenia.
  5. Ak je chlieb po upečení prekysnutý (prepadnutý s veľkými nerovnomernými pórmi v striedke), znížte dávku droždia alebo použite chladnejšiu vodu.
  6. Ak máte opačný problém a chlieb je nedokysnutý s prasklinami, použite teplejšiu vodu alebo viac droždia.

 Postup na pečenie v bežnej rúre:

  1. Vymiešajte cesto podľa návodu.
  2. Pretože dobu kysnutia si strážite sami, môžete dávku droždia zvýšiť na 15 g/500 g zmesi.
  3. Cesto nechajte chvíľu odpočívať a potom ho vložte do dobre vymastenej formy.
  4. Forma by mala byť naplnená maximálne do 3/5, aby malo cesto priestor na kysnutie.
  5. Ľahko sa spracúva naolejovanými dlaňami.
  6. Z cesta môžete vytvarovať valček, obaliť ho napríklad v slnečnicových semienkach a potom vložiť do formy.
  7. Chlieb nechajte kysnúť 45–60 min. pod plastovou fóliou, aby povrch neoschol.
  8. Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C približne 60 minút.
  9. Ak sa vám bude zdať, že povrch chleba rýchlo tmavne, prikryte ho alobalom.
  10. Po upečení hneď vyklopte, ale krájajte až po vychladnutí.

Dalamánky:

  1. Z pripraveného cesta (množstvo vody znížte na 465 ml) vytvarujte asi 100 g valčeky a uložte ich na plech.
  2. Nechajte kysnúť približne 40 minút (podľa teploty), chráňte pred oschnutím, nestláčajte.
  3. Pred pečením jemne potrite vodou a posypte celým kmínom a kryštálkami hrubej soli.
  4. Pečte pri 200 °C približne 20 minút.

Kocky:

  1. Cesto dlaňami roztlačte na vrstvu 3 cm hrubú a rozkrájajte na obdĺžničky (cca 10×15 cm).
  2. Preneste ich na plech (môžete vrchnú plochu vtlačiť do semienok) a nechajte asi 40 minút kysnúť.
  3. Pečte pri 200 °C približne 20–25 minút.
  4. Dajú sa použiť ako sendvič. Výborná desiata.

 Zloženie:

  • Deproteinovaný pšeničný škrob
  • Pšeno­vá múka
  • Lupinová múka
  • Zemiakové vločky
  • Ľanová vláknina
  • Cukor
  • Soľ
  • Zahusťovadlo guma guar
  • Chlebové korenie
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota:  1375 kJ / 329 kcal
Tuky:  1,7 g
z toho nasýtené mastné kyseliny:  0,3 g
Sacharidy:  70 g
z toho cukry:  3,7 g
Vláknina:  8,2 g
Bielkoviny:  6,8 g  
Soľ:  0,8 g

 

Dodatočné parametre

Kategória: Bezlepkové zmesi na pečenie a varenie
Hmotnosť: 0.5 kg
EAN: 8594010190308
Značka: Nominal

Nominal

Objavte českú značku Nominal, špecialistu na bezlepkové produkty! Ponúkame kvalitné bezlepkové múky, zmesi na pečenie chleba a výživné cereálne a ryžové kaše.

Všetky produkty Nominal sú starostlivo vyrábané z prvotriednych surovín. S Nominalom si môžete byť istí nielen chuťou, ale aj zdravým zložením bez kompromisov. Ideálna voľba pre celiatikov a všetkých, ktorí hľadajú zdravú alternatívu bez lepku. Vyskúšajte Nominal a zažite kvalitu, na ktorú sa môžete spoľahnúť! 😊 

Popup

Pečenie bez starostí – bezlepkové múky a zmesi teraz so zľavou až 10 %! 🧡