Nominal Bezlepková zmes na chlieb s ľanovým vláknom 500g
Kód: NO140038Podrobný popis
Chlieb s ľanovou vlákninou slúži na prípravu chleba s výraznejšou chuťou. Štruktúrou aj farbou striedky pripomína bežný chlieb. Obsahuje kvalitnú ľanovú vlákninu. Okrem lepku neobsahuje zmes ani mlieko, vajcia, arómy, umelé farbivá či konzervanty. Spĺňa požiadavky zákazníka na zdravý a chutný chlieb.
Základná príprava
- 500 g zmesi
- 475 ml(g) vody
- 20 ml oleja
- 13 g čerstvého droždia
Postup na prípravu chleba v domácej pekárni:
- Na dno nádoby patria tekuté suroviny – voda a olej.
- Do nich rozdrobte čerstvé droždie a pridajte zmes na chlieb.
- Odporúčaná dávka droždia v spojení s vodou izbovej teploty sa týka 2-hodinových programov „gluten free“ alebo „sprint“ (ETA).
- Pri iných pekárňach si musíte nájsť vlastný spôsob pečenia.
- Ak je chlieb po upečení prekysnutý (prepadnutý s veľkými nerovnomernými pórmi v striedke), znížte dávku droždia alebo použite chladnejšiu vodu.
- Ak máte opačný problém a chlieb je nedokysnutý s prasklinami, použite teplejšiu vodu alebo viac droždia.
Postup na pečenie v bežnej rúre:
- Vymiešajte cesto podľa návodu.
- Pretože dobu kysnutia si strážite sami, môžete dávku droždia zvýšiť na 15 g/500 g zmesi.
- Cesto nechajte chvíľu odpočívať a potom ho vložte do dobre vymastenej formy.
- Forma by mala byť naplnená maximálne do 3/5, aby malo cesto priestor na kysnutie.
- Ľahko sa spracúva naolejovanými dlaňami.
- Z cesta môžete vytvarovať valček, obaliť ho napríklad v slnečnicových semienkach a potom vložiť do formy.
- Chlieb nechajte kysnúť 45–60 min. pod plastovou fóliou, aby povrch neoschol.
- Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C približne 60 minút.
- Ak sa vám bude zdať, že povrch chleba rýchlo tmavne, prikryte ho alobalom.
- Po upečení hneď vyklopte, ale krájajte až po vychladnutí.
Dalamánky:
- Z pripraveného cesta (množstvo vody znížte na 465 ml) vytvarujte asi 100 g valčeky a uložte ich na plech.
- Nechajte kysnúť približne 40 minút (podľa teploty), chráňte pred oschnutím, nestláčajte.
- Pred pečením jemne potrite vodou a posypte celým kmínom a kryštálkami hrubej soli.
- Pečte pri 200 °C približne 20 minút.
Kocky:
- Cesto dlaňami roztlačte na vrstvu 3 cm hrubú a rozkrájajte na obdĺžničky (cca 10×15 cm).
- Preneste ich na plech (môžete vrchnú plochu vtlačiť do semienok) a nechajte asi 40 minút kysnúť.
- Pečte pri 200 °C približne 20–25 minút.
- Dajú sa použiť ako sendvič. Výborná desiata.
Zloženie:
- Deproteinovaný pšeničný škrob
- Pšenová múka
- Lupinová múka
- Zemiakové vločky
- Ľanová vláknina
- Cukor
- Soľ
- Zahusťovadlo guma guar
- Chlebové korenie
| Výživové údaje na 100 g: | |
| Energetická hodnota: | 1375 kJ / 329 kcal |
| Tuky: | 1,7 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,3 g |
| Sacharidy: | 70 g |
| z toho cukry: | 3,7 g |
| Vláknina: | 8,2 g |
| Bielkoviny: | 6,8 g |
| Soľ: | 0,8 g |
Dodatočné parametre
| Kategória: | Bezlepkové zmesi na pečenie a varenie |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 8594010190308 |
| Značka: | Nominal |
Nominal
Objavte českú značku Nominal, špecialistu na bezlepkové produkty! Ponúkame kvalitné bezlepkové múky, zmesi na pečenie chleba a výživné cereálne a ryžové kaše.
Všetky produkty Nominal sú starostlivo vyrábané z prvotriednych surovín. S Nominalom si môžete byť istí nielen chuťou, ale aj zdravým zložením bez kompromisov. Ideálna voľba pre celiatikov a všetkých, ktorí hľadajú zdravú alternatívu bez lepku. Vyskúšajte Nominal a zažite kvalitu, na ktorú sa môžete spoľahnúť! 😊

_-_kopie.png?67c75cf5)


