Bezlepkový veľkonočný baránok

Veľkonočný baránok patrí k neodmysliteľným symbolom Veľkej noci. Upiecť si ho môžete v rôznych verziách – zo svetlého alebo tmavého cesta, s polevou alebo len s jemným posypom práškového cukru. Podľa nášho bezlepkového receptu si pripravíte svetlého baránka, ktorý je vďaka vyšľahaným bielkom krásne nadýchaný a vláčny.

velikonocni-bezlepkovy-beranek-svetly-final

Čo budete potrebovať:

.
.

velikonocni-bezlepkovy-beranek-svetly-1

Postup:

1. Formu na baránka dôkladne vymastíme zmäknutým maslom a vysypeme múkou. Žĺtky oddelíme od bielkov. V jednej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a postupne, za stáleho miešania, prilievame olej.

velikonocni-bezlepkovy-beranek-svetly-2

2. V druhej mise vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuhého snehu. K žĺtkovej zmesi postupne zašľaháme preosiatu múku s kypriacim práškom a citrónovou kôrou. Nakoniec jemne vmiešame bielky a vytvoríme hladké nadýchané cesto.

velikonocni-bezlepkovy-beranek-svetly-3

velikonocni-bezlepkovy-beranek-svetly-4

3. Cesto nalejeme do formy približne 3 cm pod okraj a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 40 minút. Po upečení necháme baránka 10 minút odpočívať, potom ho opatrne vyklopíme. Pred podávaním ho môžeme posypať práškovým cukrom.

Ak si chcete pečenie zjednodušiť, môžete použiť aj hotové bezlepkové zmesi na veľkonočného baránka a ďalšie sladké dobroty.

velikonocni-bezlepkovy-beranek-svetly

Popup

Pečenie bez starostí – bezlepkové múky a zmesi teraz so zľavou až 10 %! 🧡