Či už ste vegetarián, hľadáte alternatívu mäsa alebo jednoducho chcete vyskúšať niečo nové, prinášame vám recept na vegetariánsky burger s rukolovým pestom a dipom zo sušených paradajok. Vyskúšajte hotovú zmes na burger, do ktorej stačí pridať len vodu a olej. Ak sa vám nechce piecť domáce hamburgerové žemle, kúpte si ich už hotové a môžete sa sústrediť na náplň.

Čo budete potrebovať:
- zmes na vegetariánsky burger Labeta
- žemle na burger
- paradajky
- cheddar
- cuketa
- poľníček
- červená cibuľa
- parmezán
- 1 lyžica cukru
- rastlinný olej
Na dip:
- sušené paradajky
- majonéza
Na rukolové pesto:
- rukola
- cesnak
- olivový olej
- soľ

1) Začneme prípravou samotného burgera. Celý obsah vrecka vysypeme do misy, pridáme 190 ml vody a 60 ml oleja, dobre premiešame a necháme 30 minút odstáť.

2) Medzitým si pripravíme rukolové pesto. Do mixéra dáme rukolu, cesnak, olivový olej, parmezán a soľ a rozmixujeme na jemné pesto. Dip pripravíme z majonézy a sušených paradajok – pár kúskov paradajok pridáme do majonézy a rozmixujeme. Hotový dip necháme vychladiť.

3) Pripravíme si zvyšné suroviny – paradajky, cuketu a cibuľu nakrájame na kolieska. Cibuľu orestujeme na oleji dozlatista, potom ju posypeme lyžicou cukru a ešte chvíľu restujeme, kým sa skaramelizuje.

4) Na panvici si na troche masla opečieme žemle dozlatista a dáme bokom. Na tej istej panvici orestujeme kolieska cukety a tiež ich odložíme bokom.

5) Potom opečieme samotné burgery. Z odležanej zmesi vytvarujeme placky, ktoré smažíme na oleji dozlatista z oboch strán. Na konci na každý burger položíme plátok cheddaru, aby sa pekne roztopil.


6) Nakoniec naplníme všetky suroviny do burgera – žemľu potrieme dipom, pridáme rukolové pesto, zeleninu, burger s cheddrom a podľa chuti dozdobíme.



