Pohánka vyniká svojimi nutrične vyváženými hodnotami. Je tiež prirodzene bezlepková, takže je ideálnou voľbou pre celiatikov alebo pre tých, ktorí hľadajú zdravšiu alternatívu klasických palaciniek. Doprajte si sladké raňajky alebo ľahký zdravý dezert. Kombinácia banánu, orechového masla, škorice a jogurtu vás určite nadchne. Palacinky môžete pripraviť aj na slano – napríklad so špenátom.

Čo budete potrebovať:
- zmes na pohánkové palacinky
- 3 banány
- pekanové orechy
- orechové maslo Kešulka
- 600 ml vlažného mlieka
- 2 lyžice rastlinného oleja
- plnotučný biely jogurt
- škoricový cukor

1) Pripravíme si zmes na palacinky, do ktorej postupne vmiešame vlažné mlieko a pridáme dve lyžice oleja. Dobre premiešame, aby vzniklo hladké cesto, a necháme ho 10 minút odpočívať.

2) Po odležaní cesta pečieme na miernom ohni čo najtenšie palacinky z oboch strán.


3) Hotové palacinky posypeme škoricovým cukrom, potrieme orechovým maslom, naplníme kúskami banánu a dozdobíme pekanovými orechmi. Na vrch pridáme trochu bieleho jogurtu.

