Bezlepková krtkova torta bez múky

krtkuv dort_13

Kto by nepoznal túto absolútnu klasiku medzi dezertmi – vláčne čokoládové cesto, banány a poriadna dávka lahodného krému. Krtkovu tortu zvládnete pripraviť aj doma z pár surovín.

Tento dezert je ideálny ako nedeľný zákusok po obede alebo ako sladká pochúťka pre návštevu – s ňou určite nič nepokazíte. Krtkovu tortu si môžete aj krásne zabaliť ako darček. Krabice a stuhy nájdete napríklad na top-obaly.cz.

 krtkuv dort_01

Čo budete potrebovať:

Na cesto:

Na krém:

  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 2 smotany na šľahanie (aspoň 31 % tuku)
  • cukor podľa chuti
  • 50 g masla
  • 2–3 banány
.
.

1) Formu na tortu vymastíme olejom a vysypeme trochou čokoládového pudingu (prášku).

2) Všetky suroviny na korpus vyšľaháme dohromady a nalejeme do vymastenej formy. Pečieme približne 30–40 minút v teplovzdušnej rúre pri 150 °C.

3) Hotový korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí opatrne vydlabeme stred, aby po okrajoch zostala vrstva cesta hrubá asi 1,5 cm. Rozdrobené cesto odložíme bokom.

4) Banány prekrojíme pozdĺžne na polovicu a rozložíme ich do vydlabaného korpusu.

5) Vyšľaháme smotanu dotuha, tvaroh osladíme a spolu s maslom vyšľaháme do hladkého krému. Krém vrstvíme na banány.

6) Rozdrobené cesto nasypeme na vrstvu krému a jemne pritlačíme. Hotovú tortu necháme chladiť v chladničke aspoň dve hodiny.

Popup

Pečenie bez starostí – bezlepkové múky a zmesi teraz so zľavou až 10 %! 🧡