
Tento jednoduchý koláč zvládne každá gazdinka. Stačí len vyšľahať suroviny na kakaový korpus a pridať lahodný tvaroh zmiešaný s vajíčkom a trochou cukru.
Tvaroh zabezpečí, že koláč bude príjemne vláčny, zatiaľ čo bezlepková múka Jizerka mu dodá jemnú, hebkú štruktúru. Servírovať ho môžete dozdobený ovocím, orieškami alebo kopčekom šľahačky a premeniť tak jednoduchý recept na skvelé pohostenie pre nečakanú návštevu.
Čo budete potrebovať:

Na korpus:
- 2 hrnčeky bezlepkovej múky Jizerka
- 1 hrnček cukru
- 1 hrnček mlieka
- 2 vajcia
- ½ hrnčeka oleja
- 1 bezlepkový kypriaci prášok do pečiva
- kakao podľa chuti
Na náplň:
- 1 tučný tvaroh
- 3 lyžičky cukru
- 1 vajce
- 1 vanilkový cukor
Postup:
1) Plech (cca 30 × 25 cm) vymastíme olejom a vysypeme múkou Jizerka. Ak použijete väčší plech, koláč bude nižší, no stále chutný.
2) Pripravíme si tvarohovú náplň – tvaroh, vajce a cukor vymiešame do hladka a odložíme bokom.

3) Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, potom postupne pridávame ostatné suroviny na korpus. Miešame, kým vznikne hladké cesto. Keď pridáte kypriaci prášok, cesto treba ihneď vyliať na plech, aby nestratilo nadýchanosť.

4) Do cesta po lyžiciach pridávame pripravený tvaroh. Pomocou špajdle ho môžeme rozprestrieť alebo vytvoriť jemné vzory.

5) Pečieme pri 180 °C približne 20–30 minút podľa výšky koláča. Hotovosť overíme pomocou špajdle – ak sa nelepí, koláč je upečený.
