Bezlepkový závin

Čerstvo nastrúhané jabĺčka, voňavá škorica a krehké jemné cesto – to je typický štrúdľ, ako ho poznáme.

Upečte si ho aj v bezlepkovej verzii. Ak neobľubujete ovocné múčniky, môžete štrúdľ naplniť tvarohom, makom, lekvárom alebo ho pripraviť naslano – napríklad so špenátom, kapustou či údeným mäsom. My sme zvolili recept na klasický jablkový.

Čo budete potrebovať:

Na cesto:

Náplň:

Postup:

  • V mise zmiešame zmes Mantler, nátierkové maslo, vajce, maslo a mlieko a vypracujeme hladké cesto. Uložíme ho do chladničky aspoň na 60 minút, ideálne cez noc.

  • Medzitým si pripravíme plnku. Jabĺčka ošúpeme, nastrúhame alebo nakrájame na kúsky a pridáme škoricový cukor a citrónovú šťavu.

  • Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske alebo na papieri na pečenie na čo najtenší plát (prípadne na dva menšie). Jabĺčka zbavíme prebytočnej šťavy, rozložíme ich na cesto a posypeme hrozienkami a nasekanými orechmi.

  • Štrúdľ opatrne zarolujeme, na viacerých miestach popicháme vidličkou, aby mohla unikať para, a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri 170 °C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Popup

Pečenie bez starostí – bezlepkové múky a zmesi teraz so zľavou až 10 %! 🧡