Bezlepkové tiramisu

Chcete si dopriať Tiramisu v bezlepkovej verzii? Tento nadýchaný dezert kombinuje jemnosť mascarpone, arómu kávy a lahodné nadýchané piškóty – samozrejme bez lepku! Je jednoduchý na prípravu a zaručene si na ňom pochutíte vy aj vaši hostia. Presvedčte sa, že aj bez lepku môže tradičný taliansky dezert chutiť božsky.

Čo budete potrebovať:

.

recept_bezlepkove_tiramisu_01

Postup:

1. Uvaríme espresso a necháme ho úplne vychladnúť. Potom ho zmiešame s mandľovým likérom alebo rumom. Žĺtky s cukrom vyšľaháme mixérom do hustej peny a odložíme bokom. K žĺtkovej zmesi potom jemne primiešame mascarpone a tuhú šľahačku. Všetko dôkladne, ale jemne premiešame, aby vznikol nadýchaný krém.

2. Na dno pohárov (alebo formy) nanesieme lyžicou či cukrárskym vreckom vrstvu krému. Cukrárske piškóty namočíme len z jednej strany do pripravenej kávy a uložíme ich namočenou stranou nahor na krém. Takto zostanú krásne vláčne, no nerozmočia sa.

recept_bezlepkove_tiramisu_02

3. Postup opakujeme – striedame vrstvy krému a piškótov. Poslednú vrstvu ukončíme krémom, ktorý môžeme ešte jemne pokvapkať zvyšnou kávou. Povrch bohato posypeme horkým kakaom a tiramisu odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Pred podávaním môžeme dozdobiť kávovými zrnami, orieškami, ovocím, čokoládovou trubičkou alebo lístkom mäty.

recept_bezlepkove_tiramisu_03

Tiramisu môžete ozvláštniť napríklad aj orieškovým maslom, sušeným ovocím, orieškami, oplátkami alebo ovocným rozvarom. Pripraviť sa dá aj vo verzii bez surových žĺtkov alebo bez alkoholu, aby si mohli pochutnať aj deti.

recept_bezlepkove_tiramisu_04

Popup

Pečenie bez starostí – bezlepkové múky a zmesi teraz so zľavou až 10 %! 🧡