Bezlepkové langoše

Ak sa vám pri stánkoch s langošmi zbiehajú sliny, ale kvôli bezlepkovej diéte si ich nemôžete dopriať, nezúfajte. Tieto bezlepkové langoše si môžete vychutnať bez výčitiek. Cesto je krásne krehké, nadýchané a pritom 100 % bezlepkové. Pripravte si ich s klasickou kombináciou cesnaku, kečupu a syra, alebo ich vyskúšajte nasladko – napríklad s džemom či tvarohom.

Čo budete potrebovať:

  • 500 g bezlepkovej múky (250 g zmesi Mantler, 250 g Jizerky)
  • 1 lyžička cukru
  • 120 g kyslej smotany (15 % tuku)
  • 250 ml mlieka
  • 25 g droždia
  • 1 vajce
  • 1 lyžička soli
  • rastlinný olej na vyprážanie

Na dohotovenie: kečup, cesnak, syr

Postup:

  • Najskôr si pripravíme kvások. Droždie izbovej teploty rozdrobíme, pridáme cukor, ktorý s ním vymiešame, a zalejeme asi 50 ml teplého mlieka. Dobre premiešame a necháme 10–15 minút na teplom mieste, aby kvások „vzišiel“.

  • Do misy preosejeme oba druhy múky, pridáme kyslú smotanu, zvyšné mlieko, vajce, soľ a kvások. Zmes vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.

  • Z odležaného cesta tvarujeme menšie placky, ktoré vyprážame vo väčšej vrstve oleja alebo vo fritéze dozlatista.

  • Hotové langoše necháme odkvapkať na papierovej utierke a podávame ich potreté cesnakom, kečupom a posypané strúhaným syrom.

Popup

Pečenie bez starostí – bezlepkové múky a zmesi teraz so zľavou až 10 %! 🧡