Hľadáte tip na nedeľný obed? Čo takto klasickú fašírku. Pripravte si ju v bezlepkovej verzii. Fašírku teoreticky nemusíte zahusťovať ničím. Ak však chcete dosiahnuť lepšiu konzistenciu a chcete, aby držala pekne pokope, skúste zahustenie pomocou kukuričnej strúhanky. Prípadne zaexperimentujte s bezlepkovými/strukovinovými múkami z našej ponuky. Ten správny šmrnc dodá fašírke najmä správne dochutenie. S korením môžete experimentovať. Vyskúšajte ju podľa nášho receptu a určite si pochutíte.
Čo budete potrebovať:
- rastlinný olej na vyprážanie
- 2 cibule
- 700 g mletého bravčového a hovädzieho mäsa v pomeru cca 1:1
- 50–70 g kukuričnej strúhanky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica majoránky
- 2 vajcia
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica dijonskej horčice
- hrsť listovej petržlenovej vňate

Postup:
1. Cibuľu si nakrájame nadrobno. Na panvici si rozohrejeme olej a cibuľu na ňom ľahko orestujeme, aby získala lepšiu chuť a nebola taká štipľavá. Odložíme bokom, aby úplne vychladla. Do misy vložíme mleté mäso, strúhanku, orestovanú cibuľu, nastrúhaný cesnak, majoránku, vajcia, soľ, horčicu a nakrájanú petržlenovú vňať. Zo všetkých surovín vytvoríme kompaktnú mäsovú zmes a vytvarujeme v pekáči do tvaru fašírky.


2. Fašírku v pekáči mierne podlejeme vodou a vložíme piecť do vyhriatej rúry pri 180 °C asi 50–60 minút dozlatista. V druhej polovici pečenia ju polievame vzniknutým výpekom. Hotovú fašírku môžeme podávať so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou alebo napríklad s čerstvým chlebom.

Fašírku môžete zahustiť napríklad aj ovsenými vločkami alebo niektorou z bezlepkových či strukovinových múk.
