Bezlepková olejová bábovka

Upečte si klasickú, mimoriadne nadýchanú a vláčnu bezlepkovú bábovku. Nepodceňte dôkladné šľahanie bielkov a žĺtkov – práve to jej dodá jedinečnú jemnosť a bohatú chuť. Odmení sa vám skvelým výsledkom, ktorý poteší celú rodinu.

Čo budete potrebovať:

Suroviny:

  • 4 vajcia izbovej teploty
  • 200 g kryštálového cukru
  • 150 ml oleja
  • 100 ml horúcej vody
  • 200 g múky Mantler
  • ½ balíčka kypriaceho prášku
  • nasekané orechy podľa chuti
  • kakao
  • kokos na vysypanie formy
  • štipka soli

Postup:

  • Formu na bábovku vymastíme olejom a vysypeme kokosom. V mise si z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.

  • V druhej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny (asi 5 minút). Potom za stáleho šľahania pomaly prilievame horúcu vodu a olej (ďalších 5 minút), až kým zmes nenadobudne krémovú konzistenciu.

  • K vyšľahaným žĺtkom pridáme preosiatu múku, orechy, kypriaci prášok a nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov, aby cesto zostalo nadýchané.

  • Polovicu cesta nalejeme do formy. Do druhej polovice primiešame kakao, jemne premiešame a nalejeme na svetlú vrstvu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C približne 40 minút.

Popup

Pečenie bez starostí – bezlepkové múky a zmesi teraz so zľavou až 10 %! 🧡