Upečte si klasickú, mimoriadne nadýchanú a vláčnu bezlepkovú bábovku. Nepodceňte dôkladné šľahanie bielkov a žĺtkov – práve to jej dodá jedinečnú jemnosť a bohatú chuť. Odmení sa vám skvelým výsledkom, ktorý poteší celú rodinu.

Čo budete potrebovať:
Suroviny:
- 4 vajcia izbovej teploty
- 200 g kryštálového cukru
- 150 ml oleja
- 100 ml horúcej vody
- 200 g múky Mantler
- ½ balíčka kypriaceho prášku
- nasekané orechy podľa chuti
- kakao
- kokos na vysypanie formy
- štipka soli

Postup:
- Formu na bábovku vymastíme olejom a vysypeme kokosom. V mise si z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.

- V druhej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny (asi 5 minút). Potom za stáleho šľahania pomaly prilievame horúcu vodu a olej (ďalších 5 minút), až kým zmes nenadobudne krémovú konzistenciu.

- K vyšľahaným žĺtkom pridáme preosiatu múku, orechy, kypriaci prášok a nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov, aby cesto zostalo nadýchané.

- Polovicu cesta nalejeme do formy. Do druhej polovice primiešame kakao, jemne premiešame a nalejeme na svetlú vrstvu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C približne 40 minút.


