Bezlepková mechová roláda

Máte radi nadýchané sladké rolády? Potom vyskúšajte túto obmenu v machovej verzii. Krásnu sviežu farbu jej dodá špenát v ceste. Nemusíte sa však báť, že by roláda chutila po špenáte – dodá jej len jemne zelený jarný odtieň. Zároveň je krásne krémová vďaka lahodnej náplni.

Čo budete potrebovať:

Na plnku:

Postup:

1) Najskôr oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne, za stáleho šľahania, prisypávame oba druhy cukru. Špenát rozmixujeme spolu s olejom do hladka.

2) Žĺtky vyšľaháme s olejom do peny. Pridáme špenátovú zmes a postupne prisypávame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Hotové cesto opatrne spojíme s vyšľahaným snehom a premiešame do nadýchanej konzistencie. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 10–15 minút (na teplovzduch).

3) Korpus opatrne preklopíme na utierku, odstránime papier na pečenie a ešte teplý ho zrolujeme do rolády. Necháme ho úplne vychladnúť.

4) Na krém vyšľaháme smotanu dotuha. V inej mise vymiešame mascarpone, tvaroh a práškový cukor, potom obe zmesi spojíme. Na vychladnutý plát natrieme krém a lyžičkou pridáme kúsky džemu. Roládu zviniete a necháte stuhnúť v chladničke aspoň dve hodiny, ideálne cez noc. Na hotovú roládu môžete nastriekať pusinky z krému a ozdobiť čerstvým ovocím.

mechova_rolada

Roládu môžete vyskúšať aj v klasickej verzii bez špenátu. Experimentujte aj s rôznymi druhmi džemov a čerstvým ovocím podľa chuti. Všetky suroviny na pečenie nájdete u nás na Celiakshope.

Popup

Pečenie bez starostí – bezlepkové múky a zmesi teraz so zľavou až 10 %! 🧡