Nominal Bezlepková zmes na chlieb s pohánkovou vlákninou 500g
Kód: NO140040Podrobný popis
Chlieb s celozrnnou pohánkou je úplne unikátny výrobok, ktorý spĺňa náročné požiadavky nielen pre bezlepkovú diétu, ale aj diétu diabetickú. Má priaznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny predovšetkým z celozrnnej pohánky. Svojou štruktúrou, farbou aj chuťou je podobný tmavým typom chleba. Okrem lepku neobsahuje zmes ani mlieko, vajcia, arómy, umelé farbivá či konzervanty. Spĺňa požiadavky zákazníka na zdravý a chutný chlieb.
Základná príprava:
- 500g zmes
- 440 ml(g) vody
- 20 ml oleja
- 13g čerstvého droždia
Postup na prípravu chleba v domácej pekárni:
Na
dno pečiacej nádoby patria tekuté suroviny – voda a olej. Do nich
rozdrobte čerstvé droždie a pridajte zmes na chlieb. Odporúčaná dávka
droždia v spojení s vodou izbovej teploty sa týka 2-hodinových programov
„gluten free“ či sprint (ETA). U ostatných pekární si musíte nájsť svoj
spôsob pečenia. Vyjde-li z pekárne chlieb prekvasený (spadnutý s veľkými
nerovnomernými pórmi vo striedke), znížte dávku droždia alebo použite
chladnejšiu vodu. Ak máte opačný problém a chlieb je nedokvasený s
prípadnými prasklinami, použite teplú vodu alebo viac kvasníc.
Postup na pečenie v bežnej rúre:
Vymiešajte
cesto podľa návodu. Pretože si dobu kysnutia hlídáte sami, môžete dávku
droždia zvýšiť na 15 g/500 g zmesi. Cesto nechajte chvíľu odpočívať a
potom naplňte do dôkladne vymastenej formy. Tá by mala byť naplnená
maximálne do 3/5, aby malo cesto priestor na kysnutie. Jednoduché je cesto
spracovávať naolejovanými dlanami. Z cesta môžete vytvarovať valec,
obaliť napr. vo slnečnicových semienkach a až potom vtlačiť do
formy. Chlieb necháte kysnúť 45–60 min. pod vlhkou utierkou, aby povrch
neokoral. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 60 min. Ak sa vám
bude zdať, že povrch chleba rýchlo tmavne, prikryte ho včas alobalom.
Po upečení hneď vyklopte, ale krájajte až po vychladnutí.
Zloženie:
Pšeničný škrob deproteinovaný, celozrnná pohánková múka, lupinová múka, zahusťovadlo guaraná guma, ľanové semienko, soľ, chlebové korenie.
| Nutričné údaje na 100 g: | |
| Energetická hodnota: | 1425 kJ/337 kcal |
| Tuky: | 1,7 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,3 g |
| Sacharidy: | 68 g |
| z toho cukry: | 3,8 g |
| Vláknina: | 10,5 g |
| Bielkoviny: | 7,2 g |
| Soľ: | 0,8 g |
Dodatočné parametre
| Kategória: | Bezlepkové zmesi na pečenie a varenie |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 8594010190315 |
| Značka: | Nominal |
Nominal
Objavte českú značku Nominal, špecialistu na bezlepkové produkty! Ponúkame kvalitné bezlepkové múky, zmesi na pečenie chleba a výživné cereálne a ryžové kaše.
Všetky produkty Nominal sú starostlivo vyrábané z prvotriednych surovín. S Nominalom si môžete byť istí nielen chuťou, ale aj zdravým zložením bez kompromisov. Ideálna voľba pre celiatikov a všetkých, ktorí hľadajú zdravú alternatívu bez lepku. Vyskúšajte Nominal a zažite kvalitu, na ktorú sa môžete spoľahnúť! 😊

_-_kopie.png?67c75cf5)


