Nominal Bezlepková zmes na chlieb s chia semienkami 500g
Kód: NO100683Podrobný popis
Skvelá bezlepková zmes na chlieb s chia semienkami. Chia semienka obsahujú viac ako 30 % vlákniny, a to so zastúpením nerozpustnej aj rozpustnej zložky. Z približne 30 % tuku tvorí veľkú časť omega-3 nenasýtené mastné kyseliny. Sú tiež cenené pre svoj obsah bielkovín a minerálnych látok. Takto semienka šalvie hispánskej nutrične vhodne dopĺňajú múku zo zlatého ľanu, ktorá je obsiahnutá aj v tejto zmesi na prípravu chutného, vláčneho a bezlepkového chleba.
Základné suroviny:
- 500 g zmesi (jedno balenie)
- 500 ml(g) vody
- 20 ml oleja
- 15 g čerstvého droždia
Postup na prípravu chleba v domácej pekárni:
Do formy nalejeme vlažnú vodu, olej, rozdrobíme čerstvé alebo sušené droždie a pridáme zmes na chlieb. Odporúčaná dávka droždia a vody sa týka programov na bezlepkové pečenie s dobou kysnutia cca 45–50 min. a cca 60 min. pečenia. Počas kysnutia by sa cesto už nemalo znova miešať. Podľa typu pekárne a dĺžky programu môžeme upraviť teplotu vody a množstvo droždia. Ak je chlieb prepadnutý a prekysnutý (väčšie a nerovnomerné póry v striedke), znížime dávku droždia alebo použijeme chladnejšiu vodu. Ak je chlieb naopak nedokysnutý, má hutnejšiu štruktúru a povrch praská, použijeme viac droždia alebo teplejšiu vodu. Počas prvých minút miešania je vhodné mäkkou stierkou zoškrabať suroviny prilepené na stenách nádoby do cesta. Chlieb krájame až po úplnom vychladnutí.
Postup na pečenie v bežnej rúre:
Podľa receptu zmiešame všetky suroviny naraz a prehnietame. Dobre spracované cesto necháme chvíľu odpočívať (cca 5 min.) a potom ním naplníme vymastenú formu. Tvarovať môžeme jemne naolejovanými dlaňami alebo podsypávať napr. hladkou pohánkovou múkou. Vytvarovaný valček z cesta môžeme tiež obaliť v zmesi semienok. Formu plníme približne do 3/5. Necháme kysnúť 45–60 min. (pri teplote 35 °C) a chránime pred oschnutím. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C 50–60 minút. Volíme horný aj spodný ohrev. Na prípravu menšieho pečiva (napr. žemle, dalamánky, bagetky či ciabatty) uberieme z receptúry asi 20 ml vody. Spracovávame ako chlieb. Na pečenie bagiet volíme radšej zvlnený plech. Menšie kúsky kysnú cca 40 min., potom pečieme pri vyššej teplote (aj 220 °C) asi 20–25 minút.
Zloženie:
Pšeničný škrob deproteinovaný, pšenová múka, lupinová múka, zemiakové vločky, chia semienka (5 %), ľanová múka, zahusťovadlo guarová guma, cukor, soľ, chlebové korenie.
| Výživové údaje na 100 g: | |
| Energetická hodnota: | 1454 kJ / 344 kcal |
| Tuky: | 3 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,4 g |
| Sacharidy: | 67 g |
| z toho cukry: | 3,5 g |
| Vláknina: | 9,5 g |
| Bielkoviny: | 7,5 g |
| Soľ: | 1,9 g |
Dodatočné parametre
| Kategória: | Bezlepkové zmesi na pečenie a varenie |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.5 kg |
| EAN: | 8594010190889 |
| Značka: | Nominal |
Nominal
Objavte českú značku Nominal, špecialistu na bezlepkové produkty! Ponúkame kvalitné bezlepkové múky, zmesi na pečenie chleba a výživné cereálne a ryžové kaše.
Všetky produkty Nominal sú starostlivo vyrábané z prvotriednych surovín. S Nominalom si môžete byť istí nielen chuťou, ale aj zdravým zložením bez kompromisov. Ideálna voľba pre celiatikov a všetkých, ktorí hľadajú zdravú alternatívu bez lepku. Vyskúšajte Nominal a zažite kvalitu, na ktorú sa môžete spoľahnúť! 😊

_-_kopie.png?67c75cf5)


