Bezlepková zmes na pizzu a langoše 600 g
Kód: 20702Podrobný popis
Zmes na domáce pečenie – špeciál BEZ LEPKU – zmes na domáce pečenie pizze a langošov
Zloženie: škrob (kukuričný, zemiakový), ryžová múka, vláknina (psyllium, bambusová, jablčná), strukovinové múky (múka z červenej šošovice, múka z fazule mungo), dextróza, zahusťovadlá: hydroxypropylmetylcelulóza, guma guar; hrachový proteín, jedlá soľ.
Recept na prípravu cesta na PIZZU:
Surovina Gramáž (g) % podiel
pitná voda 161 100,0 %
zmes Pizza, Langoše 150 93,0 %
čerstvé droždie 8 5,0 %
jedlá soľ 5 3,0 %
kryštálový cukor 4 2,5 %
Postup na PIZZU:
Do misy s vlažnou vodou (26 °C) pridajte všetky ostatné suroviny a dôkladne premiešajte. Vzniknuté cesto vyklopte na stôl posypaný ryžovou (alebo inou bezlepkovou) múkou, nechajte 5 minút odpočívať. Na stole premiesite celý bochník cesta, potom vyvaľkajte na tenký plát a premiestnite na plech s papierom na pečenie, prípadne prstami dotvarujte ku krajom plechu. Nechajte aspoň 20 minút voľne kysnúť. Naukladajte obľúbené suroviny na vašu pizzu. Rúru predhrejte na 260 ° a pečte na 250° 10 až 12 minút.
* Zo zmesi upečiete 4 pizze s hmotnosťou (korpusu) cca 280 g alebo cca 20 langošov.
Výživové údaje na 100 g výrobku PIZZA pri dodržaní postupu:
Energetická hodnota kJ Energetická hodnota kcal Tuky z toho nasýtené kyseliny Sacharidy z toho cukry Vláknina Bielkoviny Soľ
1 064,1 253,9 8,9 g 1,4 g 32,6 g 3,1 g 7,4 g 7,1 g 1,9 g
Recept na prípravu cesta na LANGOŠE:
Surovina Gramáž (g) % podiel
pitná voda 175 100,0 %
zmes Pizza, Langoše 150 85,6 %
čerstvé droždie 10 5,5 %
jedlý olej 10 5,5 %
jedlá soľ 5 2,5 %
kryštálový cukor 3 1,4 %
Postup na LANGOŠE:
1. Do pohárika nalejeme 25 ml vlažnej vody, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a rozmiešame. Na teplom mieste necháme cca 10 minút vzísť kvások.
2. Vo väčšej mise zmiešame všetky zvyšné suroviny so zvyškom vody a kvások a poriadne vypracujeme cesto (ručne alebo pomocou kuchynského robota). Vzniknuté cesto zakryjeme potravinárskou fóliou, aby neoschlo, a necháme na teplom mieste kysnúť cca 40 minút.
3. Z vykysnutého cesta si lyžicou alebo stierkou namočenou v oleji odkrajujeme kúsky cesta, ktoré ľahko spracujeme a prstami jemne roztiahneme na olejom potretom tanieriku alebo vhodnej podložke do tvaru langoša. Langoše robíme menšie, väčšie by sa nám trhali. Pri práci s cestom používajte iba olej, nie múku (na podsyp ani tvarovanie), tá sa rýchlo prepáľa.
4. V panvičke alebo hrnci (menší priemer) rozohrejeme vyššiu vrstvu oleja, langoš musí plávať. Nachystanú placku cesta ihneď vkladáme do panvičky a smažíme z každej strany cca 1–2 minúty – nesmažíme príliš prudko, langoše by rýchlo stmavli a neboli by chrumkavé. Po vysmažení ich necháme odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke alebo papierovom obrúsku, odstráni sa tak prebytočný olej.
5. Potom langoše potrieme cesnakom utretým so štipkou soli a oleja (môžete pridať trošku vody), kečupom, podľa chuti tatárskou omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom a podávame.
* Zo zmesi vysmažíte 20 langošov s priemerom cca 13 – 15 cm
* Výživové údaje na 100 g výrobku langoša neuvádzame, sú závislé od spôsobu smaženia, množstva spotrebovaného a použitého oleja pri samotnom smažení.
Dodatočné parametre
| Kategória: | Bezlepkové zmesi na pečenie a varenie |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.6 kg |
| EAN: | 8594194120702 |
| Značka: | Bezlepík |
Bezlepík
Bezlepík dokazuje, že bezlepkové jedlo môže byť nielen zdravé, ale aj neuveriteľne chutné! 😋
Od chrumkavého pečiva, cez lahodné sušienky až po hotové jedlá – všetky produkty sú vyrobené s láskou k dobrému jedlu a zo starostlivo vybraných surovín. Či už máte celiakiu, intoleranciu na lepok alebo len hľadáte kvalitné alternatívy, u Bezlepíka nájdete skvelú chuť, ktorá vás presvedčí, že bez lepku znamená s chuťou! 💚

_-_kopie.png?67c75cf5)


